Vaste participanten van Beleef Nieuwleusen zijn:


Coöperatie Nieuwleusen Synergie is er om het dorp Nieuwleusen leefbaar (en betaalbaar) te houden voor iedereen.


In museum Palthehof wordt de geschiedenis van Nieuwleusen getoond door middel van vaste en jaarlijks wisselende tentoonstellingen. Aan het museum is de historische vereniging Ni'jluusn van Vrogger nauw verbonden.


Ga op ontdekkingstocht in het Grammofoonmuseum en laat je meenemen door de wereld van grammofoons, grammofoonplaten en wonderlijke apparaten. We beginnen bij Edison, die de Fonograaf heeft uitgevonden.

U kunt individueel het Grammofoonmuseum bezoeken of groepen v.a. 8 personen.

Dan s.v.p. reserveren via groepen@grammofoonmuseum.nl

Het Grammofoonmuseum is rolstoelvriendelijk en er is een invalide toilet en lift aanwezig.

We zijn open van 1 april tot en met oktober

U kunt ook onze website bezoeken Nationaal Grammofoonmuseum voor meer informatie over openingstijden.

Een gerestaureerde, uit 1861 daterende, korenmolen met enthousiaste vrijwilligers en molenaars. Vrij toegankelijk op zaterdagmiddag te bezoeken, of op een ander moment op afspraak. 

Daarnaast zijn elke dag ook onze meel- en bakproducten te koop in het gezellige geschenkenwinkeltje naast de molen, waar ook lokale zuivel- en vleesproducten te koop zijn. 

In de zomerperiode zijn er tegen zeer schappelijke prijs 2e hands boeken te koop. Ook handig als u op de camping staat. Deze zijn te vinden in het kraampje naast de molen.


Kleur, beweging en vrolijkheid: daaraan herken je de schilderijen van Marlinde.

Sinds 2017 schildert zij met veel plezier in een eigen uitbundige stijl.


Camperplaats Vechtdal met wellness faciliteiten is gelegen in het prachtige Vechtdal en aan de rand van het idyllische Reestdal. Laat je verrassen door de natuur, landgoederen en pittoreske dorpjes langs de Vecht en de Reest.

Den Hulst 20,    telf. 06-126 26 117         Reserveren (ook online) mogelijk.

Faciliteiten:

  • 12 verharde camperplaatsen (80 m2) waarvan 4 met privé HOTTUB
  • Privé sauna, massageruimte
  • Verwarmd toilet en douche ruimte
  • Broodjesservice (behalve op zondag) en gratis WiFi
  • Loosplaats chemisch toilet en afvalwater

In het natuurrijke Vechtdal vind je LIV! Een heuse aanwinst voor de hele omgeving. Laat je in ons restaurant verrassen door een smaakvolle lunch of diner, classy cocktails en het excentrieke design! Op de meest markante kruising van Nieuwleusen vind je LIV waar wij jullie graag gastvrij ontvangen.

Neem plaats onder de groene hemel voor een overheerlijke lunch of geniet ervan hoe onze chef-kok in de open showkeuken jouw spectaculaire diner bereidt. Met ingrediënten van verschillende lokale boeren stelt hij voor ieder bezoek een uniek 3-, 4- of 5-gangendiner samen. Neem jij liever het heft in eigen handen? Bekijk dan onze lunch- en dinerkaart op onze website en verheerlijk alvast een bezoek aan LIV. Wij houden natuurlijk ook graag rekening met jouw eet- en dieetwensen.

LIV is goed bereikbaar vanaf zowel A28, N377 en N348 én in de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met het openbaar vervoer stap je ook bij ons voor de deur uit (bushalte Nieuwleusen Centrum). LIV is geheel rolstoeltoegankelijk en voorzien van een invalidentoilet.


Wij willen bijdragen aan een duurzame samenleving en het vergroten van de biodiversiteit. Door jong en oud in aanraking te brengen met flora en fauna. Samen te laten genieten. In verbinding met elkaar.


Van cafetaria tot partycentrum in Nieuwleusen, ‘t Witte Peerd is een gastvrije plek voor diverse gelegenheden. 


Proeflokaal Zuid is een Eigen “Wijze” horecagelegenheid in Nieuwleusen Noord.

Laagdrempelig, ontspannend, niet te serieus maar zeker met oog voor kwaliteit.

Met een uitgebreide lunch, borrel en dinerkaart kunt u voor elk moment van de dag terecht

bij dit gezellige horecabedrijf.


Kulturhus de Spil biedt een ontmoetingsplek aan alle inwoners van Nieuwleusen met activiteiten en evenementen die gericht zijn op het bevorderen van sociale samenhang en gemeenschapsgevoel. Kulturhus de Spil wil met haar voorzieningen, diensten en programma aanbod het welzijn en de cultuurbeleving van de Nieuwleusenaren bevorderen.